Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Zwerfsteneneiland Maarn

Aardkundig Monument en Evenement lokatie

Gastenboek

ONZE GASTEN en hun beleving!


... wanneer onze gasten geen bezwaar hebben tegen het plaatsen van foto's en/of tekst m.b.t. hun bezoek aan het Zwerfsteneneiland, vertellen wij u graag over de ervaringen en belevenissen op en rond het Zwerfsteneneiland Maarn

Ook namens Pjotter & Thomas,

Hartelijk dank voor alle interesse en fijne bijdragen aan onze stichting.


Zonnige groet,

St. Vrienden van het Zwerfsteneneiland

Mirjam geplaatst op Apr 28, 2018 7:30 AM

Wat een heerlijke plek! Midden op de Utrechtse Heuvelrug, in een schitterend natuurgebied ... niet zomaar een eiland, met stenen, met een verhaal, met 2 lieve bokken 'Pjotter & Thomas', met krachtvelden, met een een gepassioneerde Gids 'Peter Enter' ... Kortom; Dit moet je beleven! Groeten Mirjam

31 Augustus 2021

Privé rondleiding met een verzorgde Picknick er na, voor de fam. Weiss. Wat een leuke ontmoeting en fijne interactie tijdens de rondleiding. En de zon was er gelukkig ook voor jullie. Daarna nog een mooie fietstocht naar Leersum. Al met al een heerlijke dag lijkt ons! Wie weet tot ziens!

27 Augustus 2021

Privé rondleiding met vriendengroep van Wil Vergoed. Fijn dat jullie op deze mooie plek naar Peter zijn verhaal hebben geluisterd. 

7 Augustus 2021 

GRATIS maandrondleiding

12 Juli 2021 

Privé rondleiding met de Familie Budel. Dank voor jullie enthousiaste aanwezigheid. Ook Pjotter & Thomas vonden het erg gezellig!

8 Juli 2021

Rondleiding met verzorgde Picknick voor het team van Stichting Landelijk Fietsplatform kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen. 

Na een heerlijke fietstocht en een interessante rondleiding door Peter, kon het team gezellig plaatsnemen op de picknickkleden en onder het genot van een luxe picknick in het warme zonnetje, bijpraten met elkaar. Daarna was er weer voldoende energie voor de volgende fiets etappe. Misschien wordt het Zwerfsteneneiland opgenomen in 1 van jullie fietsroutes (-:

Fijn dat we dit mochten organiseren voor jullie en graag tot nog eens!

3 Juli 2021 

GRATIS maandrondleiding

25 Juni 2021

Ieder jaar komt Wendela van Karbonkel uit Zeist met 1 of meer groepen voor een privé rondleiding naar het Zwerfsteneneiland. Zij is een trouwe en zeer enthousiaste gast bij ons! 

Dank je wel Wendela en .... tot volgend jaar!

Zomer 2021

Een paar keer per jaar komen onze 3 pony's Namish, Jimmy en Storm logeren bij Pjotter & Thomas. Zij zijn altijd erg blij als ze het pad weer omhoog mogen stuiven en helpen dan weer fijn in het onderhoud op het eiland. Zo houden zij met z'n 5ven het eiland mooi kaal van opschoot en gras. Geweldig toch? En dit zijn toch schitterende plaatjes!

24 Juni 2021

Schooluitje St. Bartiméus Onderwijs - brugklas Zeist

PROGRAMMA

Station 1) Annet Werkhoven - De geschiedenis van de afgraving en de spoorlijn.

Hoe is vanuit de voorlaatste ijstijd het ijs hiernaartoe gekomen en wat heeft het achtergelaten (Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en stenen) En wat is er allemaal op het terrein door de afgraving gebeurd.


Station 2) Peter Enter - Op zoek naar de grote broer en zus van de zwerfstenen.

Zien/voelen wat voor soort stenen er zijn, waar ze vandaan komen. Eerst bij de Entree (de oude draaischijf van de spoorwegen) en later op het eiland gaan de leerlingen op zoek naar de grote broer of zus van de kleine stenen.


Station 3) Mirjam van Oord - Stenen beschilderen

Stenen werden vroeger gebruikt om boodschappen door te geven. Denk aan de steen van Rosetta. De leerlingen krijgen ter plekke verf, kwasten en mogen een steen uitkiezen om zelf te beschilderen met een teken of tekens, of iets dat ze zelf mooi vinden.


Station 4) Eigen begeleider - Wandeling rond de plas (±20 min.) / wat groeit daar en wat hoor ik daar?

Onderweg verschillende bloemen plukken of fotograferen voor een collage te maken op school. Luisteren naar de verschillende vogels. Zoekopdracht: welke bladeren herkennen we op het werkblad?


Station 5) Eric de Quartel - Grondboren

Welke grondlagen kent deze plek? Op verschillende plekken kunnen grondboringen iets vertellen over de ouderdom en de grondlagen in het gebied. Kijken/voelen en vergelijken. 

WAT EEN LEUKE DAG!! Wie weet wel voor herhaling vatbaar volgend jaar!

Mei - Juni 2021

In Mei en Juni hebben 5 groepen (á zo'n 20 pers) 1e en 2e jaars Geologie-studenten van de Universiteit Utrecht op het Zwerfsteneneiland Maarn hun veldwerk gedaan. Zij verbleven 5 x 2 dagen, van 9.30 tot 17.00 uur, in zon en regen, op het eiland om daar de stenen te onderzoeken op afkomst en ontstaan.

Eigenlijk zou dit practicum in de Pyreneën plaatsvinden, zoals dat ieder jaar was, maar door Corona was dat niet mogelijk. Zo is de Universiteit bij ons terecht gekomen en hebben de studenten toch heerlijke Velddagen gehad. Het was geen buitenland, maar ze hadden het goed naar hun zin. De docenten waren zo enthousiast over deze mooie plek, dat ze het in hun schoolprogramma op willen nemen en jaarlijks terug willen komen met de studenten.


Wij vonden het SUPER dat het Aardkundig Monument voor dit educatieve doeleind werd en wordt ingezet.

Waarvoor veel dank!

5 Juni 2021

GRATIS maandrondleiding! 

3 April 2021

De eerste GRATIS maandrondleiding na de lange stilte door Corona! Wat HEERLIJK om weer zo'n grote groep over dit schitterende gebied te mogen vertellen en op het Zwerfsteneneiland rond te leiden.

27 Februari 2021

Verjaardagsfeestje Sascha Bolhuis

Met 7 jongens liepen de ouders via de super hoge trap, met 170 treden de Zanderij van Maarn in op weg naar het Zwerfsteneneiland.

Daar werden zij hartelijk ontvangen door Peter en Mirjam voor de rondleiding voor en op het eiland.

Er werden veel en super goede vragen gesteld door iedereen, waardoor er veel enthousiasme ontstond.

Tussen het vertellen door konden de jongens ook even lekker klimmen en klauteren en was er een drankje en wat lekkers voor iedereen. Na de rondleiding is het cluppie te voet via de andere zijde van de Zanderij weer teruggelopen naar huis. daar hing een tas met een klein cadeautje voor iedereen van het Zwerfsteneneiland Maarn aan de deur.

Super leuke activiteit voor een verjaardagsfeest!

Leuk dat jullie er waren

0