Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Zwerfsteneneiland Maarn

Aardkundig Monument en Evenement lokatie

Wist U dat ...

... U deze pagina goed in de gaten

moet houden !!

Wij hebben vaak leuke nieuwtjes

met u te delen!

***

... Zaterdag 5 FEBRUARI 2022 onze volgende GRATIS Rondleiding plaats vindt!

Met na afloop (bij aanmelding van min. 6 pers.) een heerlijke kop WINTERSOEP met een belegd broodje á € 5,00!


Elke 1e zaterdag van de maand!

Van 11.00 - 12.00 uur.

U bent VAN HARTE WELKOM!!

Aanmelding

Via email aan [email protected]

De rondleiding gaat door bij een minimum aantal aanmeldingen van 6 personen.

***

... wij de 2e OERAVOND rond 't Eiland helaas moeten annuleren door de corona-regels!

Wij gaan zeker in de herkansing wanneer dit weer mogelijk is!


OERBELEVING voor jong & oud, op de Utrechtse Heuvelrug

Wat een GROOT SUCCES was het vrijdag 22 oktober j.l. Iedereen was goed gemutst en ondanks al het nat dat overdag was gevallen werd het voor iedereen een heerlijke beleving. Zie gastenboek!

DUS ... voor herhaling vatbaar!!

Houd deze pagina strak in de gaten!

***

... wij ook nóg een GEWELDIG LEUK programma in de planning hebben!!!


"Van STEEN naar STER"!!

Begin 2022 alle informatie!!

***

... Onze prachtige lieve bokken "Pjotter & Thomas" af en toe een mooie demonstratie geven van wie er op dat moment 'de baas' is over hun huis! 

G E W E L D I G ...kijk maar

***

... De 1e en 2e jaars studenten van Universiteit Utrecht afgelopen zomer 10 veldwerkdagen op het Zwerfsteneneiland hebben doorgebracht. Lees hieronder het leuke artikel door Hanny van Eerden, uit de Doornse Courant De Kaap.

***

... Columniste Lisanne van Sadelhoff een super leuk artikel, zomaar over het Zwerfsteneneiland en de Zanderij Maarn, schreef in het AD van 16 april j.l.

"Dit Geheim moet blijven".   Leuk verteld!


Bent u nu nieuwsgierig geworden naar Dit Geheim? Wij vertellen u er alles over, tijdens een gezellige rondleiding, wellicht als onderdeel van een familie-, vrienden- of bedrijfsuitje!

***

... ons bestuurslid Annet van Werkhoven een mooi artikel heeft geschreven over een bijzondere steen op ons Zwerfsteneneiland, de DIABAAS!

***

... Vrienden van 't Gooi een interessant artikel schreven, waarin ook het Aardkundig Monument "Zwerfsteneneiland Maarn" aan bod komt!

***

... Peter Enter (professioneel kunstschilder, ontwerper van het Zwerfsteneneiland en DÉ Gids van het eiland en de omgeving) in 1947 bovenaan de Zanderij Maarn is geboren, daar is opgegroeid en er nu nog steeds woont! Zijn ouders waren beiden ook kunstschilders en van dit alles is onderstaande aquarel, door Peter zijn vader "Pieter Enter" geschilderd, getuige. Het beeld is van rond 1954, van de westkant richting het oosten bekeken. Het schilderij werd gemaakt in opdracht van de directie van het aannemersbedrijf dat de vervaardiging van de A12 uitvoerde. Toen zag alles er nog heel anders uit dan nu en was het eiland nog lang niet in beeld!

***

... St. Vrienden van het Zwerfsteneneiland Maarn met een leuk artikel in het huis-aan-huis Magazine "Heuvelrug Totaal" stonden, begin Maart!! Leuk om te lezen!

***

... Pjotter met zijn nieuwe vriend van adel Thomas van 't Hoge Duin weer terug is, na een winter lang voor nakomelingen te hebben gezorgd! Wij zijn heel blij dat zij ons weer komen helpen met het onderhoud op ons mooie Zwerfsteneneiland. Ben & Dia hartelijk dank dat we deze twee lieve mooie bokken van De Nederlandse Landgeit weer kunnen inzetten! Peter & Wim zijn hard aan de slag met het renoveren van de schuilstal voor de 2 bokken ... Wim heel veel dank voor je 'gouden hulp' ieder jaar! SUPER vriend en oplettende buurman van het Zwerfsteneneiland Maarn.

***

... er door alle corona-regels bijna geen activiteiten op en rond het Zwerfsteneneiland waren in 2020.

MAAR ... vanaf 1 april 2021 NEE het is GEEN GRAP!! gaan wij weer langzaamaan rondleidingen en familie-, kinder-, bedrijfs- en vrienden-uitjes organiseren.


Vanaf zaterdag 3 APRIL 2021

GRATIS Rondleiding

Elke 1e zaterdag van de maand!

Van 11.00 - 12.00 uur.

U bent VAN HARTE WELKOM!!

 

Aanmelding
Via email aan
[email protected]

De rondleiding gaat door bij een minimum aantal aanmeldingen van 6 personen.

***

... er sinds 10 tallen jaren, begin februari, weer eens DIK IJS rond het Zwerfsteneneiland lag, zodat er geweldig geschaatst kon worden!! Wat een IJSPRET!

Hieronder 2 prachtige foto's van Arthur Hartman (23), waarvoor dank!

***

... er 7 januari 2020 een filmploeg van de KRO-NCRV bij ons is geweest!

Het programma "BinnensteBuiten" heeft een hele dag met ons opnames gemaakt 

en heeft op 6 februari dit item uit gezonden op NPO2.

Dit is de link naar de uitzending

 

***

 

... het Zwerfsteneneiland Maarn een prachtige zeer grote collectie stenen uit Scandienavië heeft gekregen van een verzamelaar uit Drachten.

Honderden prachtig gepolijste stenen, bestickerd met wat voor steen het is en waar deze exact is gevonden.

Het levenswerk van deze gulle gever!

Wij hebben een mooi doel voor deze collectie, waar U als bezoeker ook zeker van mee kunt genieten.

Heel veel dank aan Klaas!

 

***

 

... de bokken Pjotter & RobertJan en (af en toe) de pony's Namish, Storm & Jimmy op het zwerfsteneneiland staan en met zijn allen het duurzame onderhoud verzorgen. Zij knabbelen al het opkomende opschot lekker weg en de pony's zijn de grasmachines tussen de stenen. Zo blijft het eiland er pico bello uit zien!

In de warme dagen staan ze ook heerlijk met de voetjes in het koele water.

***

... wij deelnamen aan de Open Monumentendagen 2020

met als thema "LeerMonumenten" !!!

Hartelijk dank voor alle bezoek en donaties!

 

***

 

... Onze lieve stoere mooie Oeth op 2 september 2018 tijdens de bokkenkeuring van het Nederlandse Landgeiten-stamboek TWEEDE is geworden!!! Wij zijn zoooo TROTS op hem!

Maar door dit mooie resultaat is hij verkocht om meer mooie Oethjes te maken en moest hij ons helaas verlaten! Maar voor hem is nu RobertJan op ons eiland gekomen en heeft het samen met Pjotter enorm naar zijn zin!

***


... U  hieronder alvast kunt reserveren voor de GRATIS Rondleiding op de 1e zaterdag van een door u gekozen maand, van 11.00-12.00 uur!

Bij reacties graag aangeven om welke maand het gaat en met hoeveel personen u komt! Of u kunt via dit formulier een vraag aan ons stellen, informatie opvragen of een leuke ervaring met ons delen!


Graag tot ziens op het Zwerfsteneneiland Maarn!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Gezellig dat u een bezoek aan ons mooie Zwerfsteneneiland wilt brengen! U ontvangt van ons een persoonlijke e.mail ter bevestiging, bij voldoende deelname (min. 6 pers.). Met eilandse groet, SVvhZ.

***

... Peter Enter u graag mee neemt terug in de tijd en u alles vertelt over de 

Maarnse afgraving en het Zwerfsteneneiland met de keien!

***

... wij ook een FaceBook pagina hebben!

En dat wij daar steeds een leuke foto op plaatsen van alle groepen die op bezoek zijn geweest of leuke nieuwtjes plaatsen en evenementen op het eiland!

Wordt U vriend/vriendin van ons?

***

Houdt u deze pagina goed in de gaten ...

Wij hebben vaak leuke nieuwtjes met u te delen!